středa 1. dubna 2020

Newsletter od Renaty Murez a Carol Tiggs o Koronaviru

Milá Tensegrity® kommunito:

To, jak naložíte s Koronavirem (COVID-19) je ve vašich rukou.

Prakticky:

Specifikace: 
Koronavirus je stále se vyvíjející životní formou, schopnou rychle mutovat z nosiče na nosiče. Z tohoto důvodu se virus ve vaší oblasti může lišit od viru v jiných oblastech. Protože chování virů je mimo naši kontrolu, následuje průvodce tím, co můžete ovládat - vy! Viry potřebují vhodného hostitele, aby se jim dařilo. Jejich sycení či naopak vyhladovění je na vás.

Níže uvedené informace slouží jako doplněk, nikoli jako náhrada lékařských doporučení a konkrétních praktických pokynů, které poskytují místní zdravotníci.

Nejdůležitější je imunita! 
Máte-li sníženou imunitu, zlepšete svou obranu proti útočníkům. Koronavirus postihuje na prvním místě starší lidi, protože imunitní systém zhruba od třiceti let života ztrácí svou sílu a účinnost. Pomozte jí udržet si svou sílu dodržováním následujícího:

Konec cukru 
nebo jej alespoň omezte. Už v 70. letech 20. století dokázali akademici v Oxfordu, že cukr uvádí imunitní systém do dočasného bezvědomí, což omezuje jeho schopnost reagovat na výzvy. Pokud jíte cukr několikrát denně, žijete s malou nebo žádnou imunitou. Viry navíc milují cukr, živí se jím; a když se cukrem živíte vy, krmíte i viry. Carlos Castaneda by kolem sebe neměl nikoho, kdo by jedl cukr.

Jezte vyváženou stravu 
Víte, co máme na mysli - zeleninu, bílkoviny, ovoce a celozrnné obiloviny, pokud se pro ně rozhodnete. Ano, jste to, co jíte! Ano, celý váš imunitní systém sídlí ve střevech! Ano, naplňte střeva pouze tím nejlepším jídlem, které vám pomůže posílit imunitní systém!

Pijte hodně vody 
Udržujte svůj systém a zejména játra, která zpracovávají vše v těle (od jídla a vzduchu až po léky), čisté. Udržování jater v čistotě maximalizuje výkon každého orgánu, který máte - včetně vaší imunity, včetně mozku, který vám pomůže v těchto nejasných dobách přijímat nejlepší rozhodnutí. Játra odplavují také vedlejší látky, které produkuje vaše tělo, takže vaše imunita se tak snadněji zaměří na nemoc. Carlos Castaneda pil po celý den především teplou vodu s citronem, aby zůstal silný; pijte ji hned ráno ještě před jídlem, je to nejlepší způsob, jak se detoxikovat a také způsob jak získat přirozenou podporu vitamínu C, nejdůležitějšího vitamínu na podporu imunity.

Pohybujte se 
Omezte tělocvičny a rušné sportovní instituce, ale pohybujte se co nejvíce. 30 minut chůze pomůže vašemu imunitnímu systému bojovat s infekcí.

Spánek 
Nešetřete jím. Studie ukazují, že pravděpodobněji chytíte chřipku, když jste nevyspalí. Dejte si šlofíka!

Energeticky:

Carlos Castaneda o virech často hovořil - chápal, že lidské tělo je v podstatě tvořeno určitým typem pozitivních virů a věděl, že stejně tak se tělo umí bránit těm škodlivým. 

Věděl, že u všech nových virů je jen otázkou času, než se stanou také součástí naší směsi protilátek, což znamená, že zpočátku představují viry hrozbu, ale že se během týdnů či měsíců naše imunitní systémy přizpůsobí.

Pro zachování silné imunity zejména v úvodní fázi infekce koronavirem a následujícího údobí Carol Tiggs a já navrhujeme:

Omezte stres 
„Stres je špatné použití představivosti,“ říká Carol Tiggs. A spolu s jeho bratrancem - strachem - zvyšuje hladinu stresu v těle tím, že vyvolává produkci hormonu kortisolu. Podle Clevelandské kliniky krátké výbuchy kortizolu posilují imunitu snížením zánětu v těle. Nicméně dlouhodobé uvolňování kortizolu, stejně jako pokračující obavy (např. z koronaviru), omezuje produkci vašich bílých krvinek a oslabují vaši obranu zejména proti virům. Abychom omezili stres, Carlos Castaneda navrhl stresovat se pouze 10 minut denně - nastavte si časovač - a vylévejte své starosti ústně, na papír nebo do telefonu. Jedná se o první krok, kterým je dostanete ven. Pak zatřeste tělem, abyste změnili náladu a pokračujte v běžné činnosti. Pokud musíte tento proces opakovat během dne - v pořádku. Ale nenechte své starosti, aby vás ovládly a vyčerpávaly.

Buďte přizpůsobiví (Remain Fluid
Rudyard Kipling napsal: „Pokud si můžeš udržet zdravý rozum, když o něj všichni kolem tebe přicházejí a obviňují tě… Zůstaň mužem, můj synu!“ Lidé zůstanou lidmi a někteří tě budou ze strachu urážet. Nenech se strhnout! Dýchej a řekni: „děkuji, budu o tom přemýšlet;“ nebo neříkej nic, ale v každém případě se zdrž rigidnosti a pocitu zahořklé spravedlnosti. Přizpůsobivost je proti virům klíčová. Pokud se chystáte porazit virus tím, co umí virus nejlépe - mutací - budete se muset změnit, zmutovat a nechat věci plynout. Jak řekl Carlos: „Válečníka nic neohrozí;“ nikdo vám neukradne vaši energii, vzdáváte se jí - tím, že se bráníte tváří v tvář lidem, kteří právě jen prožívají špatný den. Nechte to být - odejděte - zůstaňte v klidu - plynulost (fluidity) je váš přítel.

Akce! 
Mnoho z vás si pamatuje příběh, který Carlos vyprávěl jeho učiteli, donu Juanovi, o umírající ženě v nemocnici, které chtěl pomoci:

Jednou jsem měl podobný pocit ve vztahu k drahé přítelkyni, která byla smrtelně nemocná. Myslel jsem, že jí dokážu ulevit tak, aby mohla nemocnice, kde ležela, odejítDokonce jsem to konzultoval s donem Juanem.
„Jistě. Můžeš ji vyléčit a přimět ji, aby vyšla z této pasti smrti,“ řekl.
"Jak?" Zeptal jsem se ho.
„Je to velmi jednoduchý postup,“ řekl. „Jediné, co musíš udělat, je připomenout jí, že je nevyléčitelným pacientem. A protože je nevyléčitelně nemocná, má moc. Nemá co ztratit. Už ztratila všechno. Když člověk nemá co ztratit, stává se odvážným. Bojíme se, jen když existuje něco, na čem lpíme."
„Ale stačí jí to jen připomenout?“
"Ne. To jí dá pouze podporu, kterou potřebuje. Pak před sebou musí sevřít levou rukou, jako by v ní držela knoflík, nemoc tlačit pryč říkat ven, ven, ven. Řekni jí to, protože jí nezbývá, než věnovat každou zbývající vteřinu života tomuto pohybu. Ujišťuji tě, že pokud bude chtít, bude se moci zvednout a odejít."

Před tím, než se Koronavirem nakazíte, pokud se nakazíte - vyvolejte ducha svého válečníka a praktikujte tento krok. Pomozte udržet Koronavirus „venku“, na uzdě.

Samozřejmě, všechno Energetické musí být spojeno s Praktickým, aby bylo dosaženo co největšího účinku. V dobách, jako jsou tyto, buďte bezchybní. Jste kouzlem - chraňte jej! A předtím, než vyzkoušíte cokoli z výše uvedeného - nejprve se ujistěte, zda je to něco, o čem jste přesvědčeni. Každý je jiný - jedno řešení nevyhovuje všem. Před provedením něčeho z výše uvedeného - uklidněte se, přečtěte si návrh, spojte palce a ukazováčky na obou rukách a poté vzniklé kroužky propojte, aby vypadaly jako spojené články řetězu; zkuste je tahem rozpojit - pokud vaše spojení drží, je to pro vás to pravé. Pokud ne, přejděte k dalšímu návrhu.

Na závěr 
pokud nás má COVID-19 něco naučit, tedy to, že je důležité udržovat naši mysl, tělo, ducha, emoce a ano - imunitní systém - zdravé a zářící. Nejen v krizových dobách máme tyto prostředky k tomu, abychom každý postupovali plynule a střízlivě svou cestou vpřed.

S nejlepšími záměry pro vaše zdraví, život a sny!
S naprostou náklonností
Renata Murez, Carol Tiggs a všichni v Cleargreen

_________________________________________

Renata Murez známá z Magical Passes videí, kde cvičila ještě s Nyei Murez i později záhadně zmizelou Kylie Lundahl a Carol Tiggs, vedou dodnes kurzy Magických pohybů — Tensegrity® pod záštitou Castanedovy společnosti Cleargreen, nejbližší termín je září 2020 (Kréta). Nabízejí i certifikované online lekce. Nechte si zasílat jejich newsletter.

Zářící kojot
Zářící kojot

Žádné komentáře:

Okomentovat